7 tips om te besparen op het onderhoud van je auto!

09-09-2021 15:57
7 tips om te besparen op het onderhoud van je auto!-2021-09-09 15:57:39

Met deze 7 tips bespaar je gemakkelijk op het onderhoud van je auto.

Regelmatig onderhoud is belangrijk om zowel veilig als betaalbaar rond te kunnen blijven rijden. Anders dan wat bestuurders vaak denken, zijn er ook een aantal dingen die je zelf makkelijk kunt doen om te besparen op onderhoud. Hieronder zetten we er een aantal op een rijtje.

Check je onderhoudsboekje en onze app
Weet jij uit je hoofd wanneer de volgende beurt van je auto is? Waarschijnlijk niet, waardoor je zomaar een cruciale beurt over zou kunnen slaan. Houd daarom goed in de gaten wanneer de volgende beurt gepland staat[AB1] . Download hiervoor onze Autobedrijf Fer van Lin app uit de App Store of Play Store, en krijg een melding wanneer je auto weer aan onderhoud toe is!

Houd je banden op spanning
Veel bestuurders kijken niet of te weinig naar de bandenspanning van hun auto. Zo blijkt dat tweederde van de mensen niet weet wanneer ze voor het laatst hun bandenspanning hebben gecheckt, terwijl het maar een kleine moeite is om elke maand te doen! Het kan namelijk bij bijna elk tankstation.

Check de vloeistoffen
Wees niet bang om zo nu en dan eens onder je motorkap te kijken. Wanneer heb je voor het laatst de motorolie gepeild? Bijvullen doe je natuurlijk met het juiste type olie dat er ook al in zit. Dat maakt namelijk nogal verschil. Ook kun je dan meteen de ruitensproeiervloeistof bijvullen. Voor bijvoorbeeld koelvloeistof en remolie geldt: niet zelf bijvullen! Check voor deze vloeistoffen wel het niveau, en neem contact met ons op als er afwijkingen zijn.

Wees alert op riemen
Bij de modernste automodellen zitten de riemen zoals de distributieriem en de multiriem vaak diep verstopt achter afdekkappen. Hier kun je onder de motorkap dus weinig van zien. Daarom is het belangrijk om het onderhoudsschema van de fabrikant in de gaten te houden. Meestal is dit te vinden in je onderhoudsboekje, en anders kunnen wij je vertellen wanneer ze vervangen moeten worden.

Check je ruitenwissers
Goed zicht in de auto is natuurlijk van levensbelang. Toch zijn er veel mensen die doorrijden met ruitenwissers die vies zijn, of strepen achterlaten omdat ze versleten zijn. Ruitenwissers zijn prima zelf te vervangen. Check hierbij wel of je echt het goede type aanschaft, en wacht niet tot je nauwelijks meer iets door je ruiten kunt zien.

Zet je airco aan
Veel mensen gebruiken de airco alleen in de zomer, maar wist je dat het beter is om je airco het hele jaar door te gebruiken? Door regelmatig gebruik blijft je airco namelijk schoner. Gebruik dus ook in de winter je airco, alleen dan wel natuurlijk op een hogere temperatuur. In de winter haalt de airco bovendien ook vocht uit je auto, waardoor je ruiten minder snel zullen beslaan. Dit is dus ook goed voor je veiligheid!

Maak op tijd een afspraak
Is je auto aan een onderhoudsbeurt toe? Maak dan tijdig een afspraak bij ons. Als jij je auto in topconditie wilt houden, is het belangrijk dat je er op tijd bij bent, en het onderhoud inplant voordat je auto er qua kilometers aan toe is. Dan kunnen wij er namelijk voor zorgen dat je kosten zo laag mogelijk zijn, en je auto toch in nagenoeg perfecte staat blijft.

Mocht je vragen hebben over het onderhoud van je auto, bel ons dan gerust via 077 398 71 71. Een afspraak maken kan makkelijk en snel, via de Autobedrijf Fer van Lin app