Ga zuiniger om met je auto, tank E5!

– Advies van Dennis: Tank E5 in plaats van E10! We leggen graag uit waarom.

๐–๐š๐ญ ๐ณ๐ข๐ฃ๐ง ๐„๐Ÿ“ ๐ž๐ง ๐„๐Ÿ๐ŸŽ?

E10 is een mengsel van 90% fossiele brandstof en maximaal 10% bio-ethanol. E10 zorgt ervoor dat de CO2 uitstoot als gevolg van het rijden met benzineauto’s verlaagd wordt. E5 is voor maximaal 5% aangelengd met ethanol.

๐–๐š๐š๐ซ๐จ๐ฆ ๐ณ๐จ๐ฎ ๐ข๐ค ๐„๐Ÿ“ ๐ฆ๐จ๐ž๐ญ๐ž๐ง ๐ญ๐š๐ง๐ค๐ž๐ง ๐ข๐ง ๐ฉ๐ฅ๐š๐š๐ญ๐ฌ ๐ฏ๐š๐ง ๐„๐Ÿ๐ŸŽ?
Alhoewel E10 goedkoper is en beter is om de CO2 uitstoot te verlagen, kunnen niet alle auto’s tegen E10. Eรฉn keertje E10 tanken kan geen kwaad, maar vanwege het hogere ethanolpercentage kan het vaker verkeerd tanken problemen veroorzaken met brandstofleidingen, de brandstofpomp en zelfs de motor kan beschadigd raken. Naar schatting geldt dit voor 600.000 autobezitters in Nederland, met name bij auto’s vanaf zo’n 20 jaar oud. Daarom is het beter voor de auto om er E5 benzine in te gooien.

๐„๐ง ๐ก๐จ๐ž ๐ณ๐ข๐ญ ๐๐š๐ญ ๐ฆ๐ž๐ญ ๐š๐ง๐๐ž๐ซ๐ž ๐š๐ฉ๐ฉ๐š๐ซ๐š๐ญ๐ž๐ง?
Ook eigenaren van onder andere bladblazers, heggenscharen, buitenboordmotoren. grasmaaiers en kettingzagen moeten opletten welke brandstof je tankt. E10 benzine sloopt mogelijk het apparaat. Wij adviseren om alle auto’s – ook nieuwere auto’s – te tanken met E5.